Kiva kiva


Kolumnisti ja kirjailija Kristina Carlson kirjoittaa, että sosiaalisessa mediassa alaa on valannut kivan kulttuuri, jolla ei ole mitään tekemistä empatian kanssa. (SK 36/2013 s 66)

Empatiahan tarkoittaa toisen ihmisen tunteiden ymmärtämistä ja toisen huomioonottamista. Kivan kulttuuri sitä vastoin ruokkii itsetyytyväisyyttä ja keskinäistä kehua: peukun voi aina nostaa pystyy. Eri mieltä oleminen alkaa tuntua poliittisesti epäkorrektilta.

Ylenpalttinen kivuus, mukavuus, positiivisuus ja niillä verhottu auttavaisuus voi Carlsonin mukaan olla kuin höyhentyynyllä tehty eutanasia. Pahimmillan kiva voi olla yhtä väkivaltaista kuin kuristaminen. Yhteisöllisenä normina se tukahduttaa vastaväitteet, ajattelun ja oikeuden olla eri mieltä.

Kaikista ja kaikesta ei tarvitse pitää mutta myös vieraan ja toisen kanssa voi tulla toimeen. Hyvään käyttäytymiseen kuuluu toisen ihmisen, tilanteen ja ennen kaikkea erilaisuuden huomioon ottaminen.

 

Uudistumaan !


1900-luvun instituutioilla ja toimintaperiaatteilla ei 2000-luvun maailmaa muuteta. Vanhasta maailmasta ei voi katsoa uutta eikä näin ollen ymmärtää, mitä pitäisi muuttaa. Uudistamisessa on enää harvoin – jos koskaan – kyse yhdestä asiasta vaan ongelmat ( terveys, koulutus, oppiminen ) ovat sen verran suuria ja monimuotoisia kokonaisuuksia että niitä ei voi ratkaista vain yhtä asiaa korjaamalla tai uudistamalla. Uudistamisessa keskeisintä on ymmärtää eri asioiden keskinäiset suhteet ja yhteisvaikutus.

Hyvä esimerkki on tanskalainen uimahalli, joka oli vanhentunut ja jonka kävijämäärät olivat pudonneet. Päätöksentekijät pitivät ilmiselvänä syynä vanhentuneita tiloja ja odottivat ehdotusta uudisrakennuksesta. Palkattu asiantuntija oli kuitenkin perehtynyt asiaan paremmin ja osoitti, että pääsyy kävijämäärän laskuun eivät olleet tilat vaan aiemmin tehty päätös paikallisliikenteen muutoksista. Kävijät eivät enää päässeet hallille julkisilla kulkuvälineillä.

Mitään uutta ei synny vanhan tai jo olemassa olevan uudelleen muotoilemisesta. Uudistamisessa ei ole kyse joiden laatikoiden tai palikoiden uudelleen järjestämisestä vaan nimenomaan uusista toimintavoista ja uudenlaisesta toimintakulttuurissa, joka ei perustu enää yhden totuuden –politiikkaan.

Marco Steinberg, Kävelevä kaupunki –tapahtumassa 10.2.2015 Lahdessa

Tilaisuudet


  • Face To Face –messuvalmennus 10.3.2015 Helsingissä. Lisätietoa ja ilmoittautumiset elisa.elg@finnexpo.fi
  • Räätälöityjä valmennuksia yrityksille ja erilaisille ammattiryhmille. Lisätietoa jukka.oresto@lamk.fi